13-01-08

Sneeuwwitje is er even niet

 

De komende maanden schrijft Sneeuwwitje geen brieven. Wat ze wel doet kan je hier vinden:

http://sneeuwwitje.waarbenjij.nu

 

10:45 Gepost door Sneeuwwitje | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

12-01-08

Lieve Koningin Mamie en Einstein,

 

Morgen is het zover. Morgen brengen jullie mij naar het vliegveld en zien jullie mij door de douane verdwijnen. En dat is het dan. Wat zal het stil zijn in huis, met enkel maar het Monster. De volgende maanden zullen jullie er maar ééntje hebben om voor te zorgen. Maar wees gerust, ook al loop ik al weken te verkondigen dat ik jullie helemaal niet zal missen, stiekem is dat niet helemaal waar.

Ik zal het vast wel missen om 's ochtends op te staan, ofwel als eerste en dan zachtjes doen om niemand wakker te maken, ofwel als laatste, maar wel al een uurtje wakker liggen omdat jullie bij het opstaan nooit zachtjes doen. Ik zal vast zoveel dingen missen. 's Avonds bij Koningin Mamie in bed kruipen om televisie te kijken, jou op de meest onmogelijke momenten om knuffels komen vragen, op jouw schoot kruipen alsof ik nog een heel klein meisje ben. Ruziemaken, maar ook al die gekke gesprekken aan tafel, over alles waar normale mensen aan tafel niet over praten. Maar wij wel, aangezien wij een heel klein beetje raar zijn. Ik zal zélfs de domme grapjes van Einstein missen, en het door jouw steeds dunner wordende grijze Einsteindos aaien. De valse gezangen 's ochtends in de badkamer en de keuken in het weekend, jouw eitjes en de vragen die àltijd hetzelfde zijn en ook telkens weer herhaald worden. Het gesnurk, als je het zo al kan noemen, het is meer een soort geluidmakend geadem, dat 's nachts door het huis weerklinkt. En jouw windjes, ja, misschien ga ik die ook wel missen. Maar ik dénk dat ik wel zes maanden zonder kan.

Lieve Koningin Mamie en Einstein, behalve dat ik jullie toch wel ga missen, wil ik ook nog even zeggen dat ik jullie heel erg wil bedanken. Ik ga vast een fantastische ervaring tegemoed, maar zonder jullie zou dat nooit mogelijk zijn. Dankjewel dat jullie al zoveel jaren voor mij zorgen, dat jullie centjes hebben gespaard om mij deze kans te geven, dat jullie de laatste weken alles rustig mee in orde hebben gebracht zonder al te veel te laten merken dat jullie je toch wel zorgen maakten over mijn last-minute-manier-van-doen. Dankjewel, Mamie en Einstein, omdat jullie zo'n geweldige ouders zijn. Ik zal er een fantastische periode van maken, voor mezelf, maar zeker ook voor jullie. En je zal wel zien, hoe snel al die maanden die nu nog zo onoverkomelijk lang lijken, voorbij zullen zijn. En dan ben ik er weer. En het lawaai en de bijbehorende rommel ook. Geniet dus maar even van de eenzaamheid, het zal snel genoeg weer normaal zijn!

Ik hou van jullie,

10:45 Gepost door Sneeuwwitje | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

11-01-08

Mijn lief Monstertje,

 

Straks ben ik weg, en dan ben jij voor al die maanden het enige kind in huis. Daar zijn natuurlijk nadelen aan verbonden. Zo zal je nu vermoedelijk een vroeger uur om thuis te komen krijgen, als ik er niet bij ben om je mee te nemen. Je zal wat meer moeten afwassen, de kruimels op tafel zullen alleen maar van jou kunnen zijn en je zal niemand anders de schuld kunnen geven van het haar in het putteke van de douche.

Maar geen zorgen, er zullen ook leuke dingen zijn aan die zes maanden zusloos leven. Zo kan je ervan genieten dat je vaker de enige zal zijn die onder de douche moet, en heb je dus zes maanden lang geen last van warm water dat plots op is als je onder de douche staat. Je zal niet hoeven zeuren dat er iemand plots op jouw uur in de badkamer staat, en er zal niemand je slaapkamer komen binnengehuppeld om je iPod te lenen. Wat dat lenen betreft zijn er ook alleen maar voordelen aan mijn vertrek. Al de kleren die hier blijven liggen, en dat zijn er behoorlijk wat vrees ik, die kan jij zonder al te veel moeite uit de kast komen halen.  De televisie staat hier, en alle dvd's, die kan je dus ook onbeperkt gebruiken. Net als de extra ruimte die mijn kamer geeft. Zes maanden lang zul je dus twee kamers hebben (al zal je dan ook twee kamers moeten opruimen, het excuus dat ik de rommel heb gemaakt zal vrees ik niet pakken). Wat eten betreft hoef je nu zes maanden lang geen spaghetti of rijst te eten, en ook geen abrikozenmoes als je daar geen zin in hebt. Alle noordzeesla zal voor jou alleen zijn, en al die andere lekkere slaatjes. Je kan zelfs mikadostokjes kopen zonder schrik te hebben dat ik ze voor je neus ga wegkapen als het mij te lang duurt voordat je ze uit de schuif hebt gehaald. Geniet er dus maar van, van die zes maanden zusloosheid. Alleen niet te hard aan gewend raken, want ik kom ook nog terug.

Je ziet het dus, Monsterlief, het ziet er naar uit dat er meer voordelen dan nadelen aan mijn vertrek zijn. Natuurlijk moet je het er ook wel bijnemen dat je niemand om hulp kan vragen als er iets scheelt, en dat er niemand zal zijn om tegen te jammeren als de oudere gezinsleden moeilijk doen. Hoewel, wie weet lukt dat per webcam ook wel.

Nee, wat ik eigenlijk wilde zeggen, klein Monstertje, ik weet dat je beweert mij niet héél hard te gaan missen, maar toch een beetje. Dat is goed, want ik ga jou ook missen. We gaan allebei te weinig tijd hebben om er heel hard bij stil te staan (tenzij ik natuurlijk zes dagen per week niets om handen heb in Zweden, maar dat lijkt mij sterk), en dus zullen die zes maanden snel om zijn. Of ja, vijf, want volgens jou kan ik niet tellen. Dat zal zo wel zijn. Wat ook zo zal zijn, is dat als ik terug kom, ik geen klein Monstertje meer terug zal vinden, maar een bijna afgestudeerd Mevrouw Monster, dat misschien zelfs eindelijk weet waar en wat ze gaat studeren. In die volgorde, want we maken graag dezelfde fouten, stiekem. Misschien is er tegen dan wel een opvolger voor Krullie, al hoop ik dan wel dat het er eentje is die een beetje beter voor jou zorgt.

Verder moet je één ding voor mij doen. Zorg een beetje voor Mamie en Einstein als ik er niet ben. En voor de vriendjes. En voor jezelf natuurlijk ook. En je moet het niet hardop zeggen, want dat doe jij niet, maar ik weet het wel. Ik hou ook van jou.

Jouw Zus,

10:30 Gepost door Sneeuwwitje | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

10-01-08

Liefste Jompie,

 

Ik hoop dat ik jou nog eventjes kan zien voordat ik weg ga, want wat ga ik jou missen. Het zijn uiteindelijk maar zes maanden, en we hebben het al langer zonder elkaar overleefd. Maar toch... sinds jij terug in mijn leven bent komen wandelen is het nooit meer zó lang geleden geweest. En dus is het wel een beetje verdrietig, want ik ga je zo hard missen.

Soms denk ik wel eens wat ik allemaal gemist zou hebben als jij die ene dag niet op msn was geweest toen ik uitzinnig vrolijk was over de Rocktober wedstrijd. Zo veel. Zo ontzettend veel... Een dagje met jou is altijd een alledingendiewijleukvindendagje. Een dagje met een gouden randje, zo eentje om in een potje te stoppen en altijd te bewaren. Als ik jou niet had, had ik nooit zoveel films en muziek leren kennen. Ik had nooit geweten dat kersenpitten soms blijven drijven en soms zinken, naar gelang of je ze met veel of weinig kracht in de graslei spuwt. Ik zou nog nooit geschakeld hebben en ik zou mij ook veel minder vaak ziek gegeten hebben in chocolade en snoep in de cinema. Zonder jou kende ik de helft van de leuke winkels in Gent niet, ik zou nog veel slechter zijn in gezelschapsspelletjes want zonder jou zou ik het nooit oefenen. Ik zou zelfs nog slechter tegen mijn verlies kunnen, want nu moet ik daar mee leren leven. Als ik jou niet had, wie zou mij dan helpen groeien door mij onverwacht een schop tegen mijn kont te geven? Met wie zou ik de slappe lach moeten hebben en van wie zou ik het geleerd hebben om telkens ik een stripwinkel zie toch éven binnen te wandelen om tóch eens te kijken of...

Nee, Jompie, er is niemand op de wereld die mij zo gemakkelijk weer vrolijk kan maken of die met gewoon maar één blik mijn hele dag goed kan maken. Er is niemand anders die in het station serenades voor mij zingt als het zo hard gesneeuwd heeft dat er geen bussen meer rijden. Niemand anders danst met mij op de Grote Markt in Brussel en er is echt niemand die met mij naar Brussel rijdt om te gaan kijken of er nog tickets voor een concert zijn, wat dan niet het geval is waardoor we na een wafel en een bezoek aan Manneken Pis toch maar weer Gentwaarts moeten trekken. Alleen jij plukt rozen voor mij in het Citadelpark als ik net jouw circusding in een boom heb gegooid en het er bijna niet meer uit kon krijgen. Alleen jij tilt mij op om mij uit het station te dragen, en jij alleen geeft mij de beste knuffels waar je warm en blij van wordt. En dus ga ik jou ontzettend hard missen. Kan ik jou niet in mijn koffer stoppen? Ik heb geen kleren en spullen nodig, zolang ik jou maar heb!

Maar nu ga ik dus toch weg zonder jou... Maar wàcht tot ik weer terug ben. Dan verdubbelen we alledingendiewijleukvinden gewoon. En dan ga ik nooit meer Heel Lang Weg zonder jou!

Lievs en een knusje,

10:00 Gepost door Sneeuwwitje | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

09-01-08

Zonnig Zussie,

 

Nu is het mijn beurt om weg te gaan. Spannend... En eigenlijk ook allemaal jouw schuld. Als jouw avonturen in Finland eens niet zo geweldig waren, en als ik dat weekendje Helsinki niet tot de conclusie was gekomen dat ik tóch ook naar het buitenland wilde gaan, dan was ik nu rustig examens aan het leren en zou ik binnen enkele weken gewoon een eindwerk moeten schrijven. In plaats daarvan ben ik nu al bijna klaar met alle examens en stapelen de spullen die ik mee moet nemen in mijn valies zich al op. En binnen niet zo heel lang meer ga ik jouw voetstappen achterna: op het vliegtuig naar Scandinavië.

Natuurlijk ga ik jou missen, maar we weten intussen wel al hoe het moet, overleven op enkele maanden msn- en e-mailcontact. Het is natuurlijk niet zo leuk als jou veel in het echt zien, maar het zal wel moeten... ik hoop in elk geval dat je een keertje langskomt! Dan zal het mijn beurt zijn om je mee te nemen met een picknick naar een koud plekje met mooi uitzicht, waar onze vingers eraf vriezen als we ons broodje willen opeten en waar we daarna moeten opwarmen in een kerk of zoiets. En dan zal ik je meenemen naar leuke winkels, of we kunnen misschien samen naar Tomteland gaan met de trein. Als ik erachter ben of dat te doen is op een paar uur tijd, en die reis geen twee dagen in beslag gaat nemen, dan wel. Anders gaan we gewoon museumpjes bezoeken en aan het water zitten en door de stad slenteren. En vertellen wat we de laatste tijd meegemaakt hebben. Dat is ook leuk.

Als je zaterdag door de deur komt, zal ik Daantje aan jou geven. Hij is intussen al lange tijd bij mij, nu is het weer tijd om bij zijn andere mama te blijven. Kan jij voor hem zorgen terwijl ik een beetje kou ga lijden. En dan heeft hij bij jou veel gezelschap van Rietzwijnen en dergelijke. En krijgt ie lekker eten, dat kan hij bij mij niet zeggen...

Nee, alle gekheid op een stokje, lievste zuz, jij bent het zonnetje in de wereld, en ik wou dat ik je mee kon nemen. Dan zou ik in elk geval al een stukje geruster zijn. En ook al zal het nu ook een geweldig avontuur zijn, toch ga ik jou heel erg missen!

Aai-tje,

10:45 Gepost door Sneeuwwitje | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

08-01-08

Lieve Samson,

 

Zal ik jou in mijn koffer stoppen? Ik zal alle lucht uit je laten en je helemaal oprollen, en dan kan ik je meenemen. Weegt niks, neemt weinig plaats in. En als ik dan in Zweden aankom, blaas ik je helemaal op en heb ik jou altijd bij mij. Kan ik mij niet vervelen, kan ik niet bang zijn want jij bent in de buurt, kan ik niet eenzaam of verdrietig zijn want jij brengt mij altijd aan het lachen. Jij bent mijn Held. En ik hou van jou!

Een Hele Grote Knuffel,

10:30 Gepost door Sneeuwwitje | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

07-01-08

Mijn lieve vriendjes,

 

Mijn laatste dagen in België gaan in. Hoe voelt het, vragen sommigen. Hoe gaat het? Eerlijk gezegd, er zouden kriebels moeten komen in mijn buik, maar ze zijn er nog niet. Misschien blijven ze wel weg. Blijf ik wel de rustigheid zelve. Dat is allemaal goed. Maar één ding is zeker: ik ga jullie allemaal missen. En er zal geen dag voorbij gaan in de komende maanden, dat ik niet al was het maar heel even aan jullie heb gedacht.

Als ik het water zie zal ik aan Kaat Piraat denken, en bedenken hoe cool het zou zijn om daar met een piratenschip in te varen. En vikingschepen te enteren en fabelachtige schatten over te laden, zoveel dat we zinken, tot bij die ene beroemde Zweedse boot op de bodem van de zee. Als ik televisieles heb zal ik aan Jokke denken, en misschien probeer ik wel af en toe zo een rare uitspraak in mijn teksten te stoppen, net zoals jij dat doet. Als het sneeuwt, zal ik aan 007 denken, en aan zijn Sticky White stuff, en aan de poster in zijn wc. En aan alle leuke dingen die met jou te beleven vallen, natuurlijk.

Het is niet de bedoeling dat ik ziek ga worden, maar ik ken mijzelf, dus ik zal vast wel eens een pijntje hebben. En dan zal ik aan de Pretty Nurse denken en wensen dat ze bij mij was om mijn pijntje weg te halen, en dan kon ik op haar zachte schouders even uithangen en dan ging alles weer beter. Als ik aan het chillen ben, zal ik aan Calimero denken, en tegelijk ook aan de Pastoor, en telkens als ik moet lachen zal ik eventjes aan mijn Giechelvriendinnetje moeten denken. Eigenlijk zal ik gewoon voortdurend aan iemand denken. Als ik muziek hoor denk ik aan Blub en de Designer, en dan vooral als ik via het internet stubru op zet, natuurlijk. Als ik moet afwassen denk ik aan Grote Els. En als ik onder de douche ga met mijn lieveheersbeestjeszeep, dan denk ik natuurlijk aan Blokje.

En dan zijn er de andere vriendjes, aan wie ik gewoon elk een dag zal opdragen, en zo zal ik daar ook genoeg aan denken. Maandag aan het Sprokenmeisje, omdat maandag de dag was om op de Blandijntrappen te zitten. Dinsdag is het Elsjedag, en woensdag is het de dag om aan het Lief Heersbeest te denken. Omdat woensdag ooit eens Fristidrinkdag was. Die moeten we terug invoeren als ik terug ben trouwens... Donderdag zal ik aan Boerinnemieke denken, want donderdag heeft het meeste letters en Boerinnemieke haar echte naam ook. En dan denk ik vrijdag aan Engeltje, omdat vrijdag altijd Engeltje haar dag is geweest, en zaterdag en zondag denk ik dan aan alle vriendjes waar ik in de week nog niet aan heb gedacht. Als dat niet veel gedenk wordt... maar dan zal ik mij ten minste niet kunnen vervelen!

Dag lieve vriendjes, ik ga jullie missen, maar jullie mogen mij niet missen! Of toch ten minste niet hardop zéggen dat jullie dat gaan doen, want anders ga ik huilen...

Tot binnen zes maanden!

10:45 Gepost door Sneeuwwitje | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |