12-01-08

Lieve Koningin Mamie en Einstein,

 

Morgen is het zover. Morgen brengen jullie mij naar het vliegveld en zien jullie mij door de douane verdwijnen. En dat is het dan. Wat zal het stil zijn in huis, met enkel maar het Monster. De volgende maanden zullen jullie er maar ééntje hebben om voor te zorgen. Maar wees gerust, ook al loop ik al weken te verkondigen dat ik jullie helemaal niet zal missen, stiekem is dat niet helemaal waar.

Ik zal het vast wel missen om 's ochtends op te staan, ofwel als eerste en dan zachtjes doen om niemand wakker te maken, ofwel als laatste, maar wel al een uurtje wakker liggen omdat jullie bij het opstaan nooit zachtjes doen. Ik zal vast zoveel dingen missen. 's Avonds bij Koningin Mamie in bed kruipen om televisie te kijken, jou op de meest onmogelijke momenten om knuffels komen vragen, op jouw schoot kruipen alsof ik nog een heel klein meisje ben. Ruziemaken, maar ook al die gekke gesprekken aan tafel, over alles waar normale mensen aan tafel niet over praten. Maar wij wel, aangezien wij een heel klein beetje raar zijn. Ik zal zélfs de domme grapjes van Einstein missen, en het door jouw steeds dunner wordende grijze Einsteindos aaien. De valse gezangen 's ochtends in de badkamer en de keuken in het weekend, jouw eitjes en de vragen die àltijd hetzelfde zijn en ook telkens weer herhaald worden. Het gesnurk, als je het zo al kan noemen, het is meer een soort geluidmakend geadem, dat 's nachts door het huis weerklinkt. En jouw windjes, ja, misschien ga ik die ook wel missen. Maar ik dénk dat ik wel zes maanden zonder kan.

Lieve Koningin Mamie en Einstein, behalve dat ik jullie toch wel ga missen, wil ik ook nog even zeggen dat ik jullie heel erg wil bedanken. Ik ga vast een fantastische ervaring tegemoed, maar zonder jullie zou dat nooit mogelijk zijn. Dankjewel dat jullie al zoveel jaren voor mij zorgen, dat jullie centjes hebben gespaard om mij deze kans te geven, dat jullie de laatste weken alles rustig mee in orde hebben gebracht zonder al te veel te laten merken dat jullie je toch wel zorgen maakten over mijn last-minute-manier-van-doen. Dankjewel, Mamie en Einstein, omdat jullie zo'n geweldige ouders zijn. Ik zal er een fantastische periode van maken, voor mezelf, maar zeker ook voor jullie. En je zal wel zien, hoe snel al die maanden die nu nog zo onoverkomelijk lang lijken, voorbij zullen zijn. En dan ben ik er weer. En het lawaai en de bijbehorende rommel ook. Geniet dus maar even van de eenzaamheid, het zal snel genoeg weer normaal zijn!

Ik hou van jullie,

10:45 Gepost door Sneeuwwitje | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Leuke blog !
als eerste stil opstaan, knuffels, ... allemaal zo herkenbaar !
Veel plezier tijdens de komende maanden !
Een ervaring om nooit te vergeten !

Gepost door: °Ch | 12-01-08

De commentaren zijn gesloten.