11-01-08

Mijn lief Monstertje,

 

Straks ben ik weg, en dan ben jij voor al die maanden het enige kind in huis. Daar zijn natuurlijk nadelen aan verbonden. Zo zal je nu vermoedelijk een vroeger uur om thuis te komen krijgen, als ik er niet bij ben om je mee te nemen. Je zal wat meer moeten afwassen, de kruimels op tafel zullen alleen maar van jou kunnen zijn en je zal niemand anders de schuld kunnen geven van het haar in het putteke van de douche.

Maar geen zorgen, er zullen ook leuke dingen zijn aan die zes maanden zusloos leven. Zo kan je ervan genieten dat je vaker de enige zal zijn die onder de douche moet, en heb je dus zes maanden lang geen last van warm water dat plots op is als je onder de douche staat. Je zal niet hoeven zeuren dat er iemand plots op jouw uur in de badkamer staat, en er zal niemand je slaapkamer komen binnengehuppeld om je iPod te lenen. Wat dat lenen betreft zijn er ook alleen maar voordelen aan mijn vertrek. Al de kleren die hier blijven liggen, en dat zijn er behoorlijk wat vrees ik, die kan jij zonder al te veel moeite uit de kast komen halen.  De televisie staat hier, en alle dvd's, die kan je dus ook onbeperkt gebruiken. Net als de extra ruimte die mijn kamer geeft. Zes maanden lang zul je dus twee kamers hebben (al zal je dan ook twee kamers moeten opruimen, het excuus dat ik de rommel heb gemaakt zal vrees ik niet pakken). Wat eten betreft hoef je nu zes maanden lang geen spaghetti of rijst te eten, en ook geen abrikozenmoes als je daar geen zin in hebt. Alle noordzeesla zal voor jou alleen zijn, en al die andere lekkere slaatjes. Je kan zelfs mikadostokjes kopen zonder schrik te hebben dat ik ze voor je neus ga wegkapen als het mij te lang duurt voordat je ze uit de schuif hebt gehaald. Geniet er dus maar van, van die zes maanden zusloosheid. Alleen niet te hard aan gewend raken, want ik kom ook nog terug.

Je ziet het dus, Monsterlief, het ziet er naar uit dat er meer voordelen dan nadelen aan mijn vertrek zijn. Natuurlijk moet je het er ook wel bijnemen dat je niemand om hulp kan vragen als er iets scheelt, en dat er niemand zal zijn om tegen te jammeren als de oudere gezinsleden moeilijk doen. Hoewel, wie weet lukt dat per webcam ook wel.

Nee, wat ik eigenlijk wilde zeggen, klein Monstertje, ik weet dat je beweert mij niet héél hard te gaan missen, maar toch een beetje. Dat is goed, want ik ga jou ook missen. We gaan allebei te weinig tijd hebben om er heel hard bij stil te staan (tenzij ik natuurlijk zes dagen per week niets om handen heb in Zweden, maar dat lijkt mij sterk), en dus zullen die zes maanden snel om zijn. Of ja, vijf, want volgens jou kan ik niet tellen. Dat zal zo wel zijn. Wat ook zo zal zijn, is dat als ik terug kom, ik geen klein Monstertje meer terug zal vinden, maar een bijna afgestudeerd Mevrouw Monster, dat misschien zelfs eindelijk weet waar en wat ze gaat studeren. In die volgorde, want we maken graag dezelfde fouten, stiekem. Misschien is er tegen dan wel een opvolger voor Krullie, al hoop ik dan wel dat het er eentje is die een beetje beter voor jou zorgt.

Verder moet je één ding voor mij doen. Zorg een beetje voor Mamie en Einstein als ik er niet ben. En voor de vriendjes. En voor jezelf natuurlijk ook. En je moet het niet hardop zeggen, want dat doe jij niet, maar ik weet het wel. Ik hou ook van jou.

Jouw Zus,

10:30 Gepost door Sneeuwwitje | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Mijn allerlievigste Zusje,
'k zie je ook graag hoor!
En ik eet wel graag abrikozenmoes (ja vroeger niet, maar nu toch wel al een poos) en ik kan me het mikodostokjesding niet meer herinneren maar dat doet er nu niet toe. Ik zal goed voor iedereen zorgen, k ga je missen!
Misschien kan ik wel autorijden als je terugkomt...

Knuffel,
Jouw Monstertje

(als het er 2 keer op komt, de eerste keer wou het niet volgens de pc...)

Gepost door: Monstertje | 13-01-08

De commentaren zijn gesloten.