09-08-07

Hej TV,

 

Plots was ik weer het meisje van bijna tien jaar geleden, van toen ik een jaar of veertien was. Dat kleine Sneeuwwitje viel met de regelmaat van de klok op jongens die te oud waren, of te homo, of gewoon te fout, jongens die haar vooral nooit zagen staan. En ik keek, en ik bleef keken, en soms droomde ik en bleef ik dromen zodat ze uiteindelijk een eigen leven gingen leiden in mijn hoofd en in niks meer leken op de echte jongens die ze waren, tenzij uiterlijk dan. Ze werden plotseling ideaal. En dat waren ze niet echt.

Plotseling veranderde dat. Plotseling kwam Engeltje, en ik werd voor het eerst in mijn leven vrienden met iemand, waar ik vervolgens verliefd op werd. En toen was het nog wederzijds ook. En vervolgens bleef ik verliefd worden op mensen waarmee ik al vrienden was, of die mij in elk geval wél zagen staan. Soms zagen ze mij al staan voordat ik hen had zien staan. En ik wil niet beweren dat het sindsdien allemaal de beste relaties van de wereld zijn geweest, en dat ik geen ongelooflijk domme fouten heb gemaakt of in vallen ben getrapt die ik eigenlijk wel had zien aankomen. Maar het hopeloze van dat Sneeuwwitje van veertien, dat dacht ik intussen echt wel kwijt te zijn.

En toen kwam jij, TV, in flitsend felgekleurde kleren mijn leven binnengewandeld. En ineens was ik weer het meisje van lang geleden. Van alle animatoren misschien wel degene die het minst tegen mij heeft gezegd. En toch moest ik mezelf dwingen om niet de hele tijd stom naar jou te zitten staren. Tijdens Kuifje mocht het wel, aangezien je mag staren naar mensen die op een podium staan. Wel, behalve toen je voor de pauze plots een paar minuten bij ons kwam zitten, toen had ik een probleem, want toen was plots drie zetels naast mij veel interessanter dan het podium, en het valt volgens mij wel op als iemand de hele tijd uit de richting kijkt. Maar sinds dat moment had ik het wel extra lastig, want telkens je langswandelde ging er een schokje door mij heen. Electricity? Het zal wel kortsluiting geven, want...

... want wie ben ik maar, en Wie ben jij? Jij bent TV, jij speelt in échte producties en jij kan zingen en dansen en regisseren en jij bent grappig en lief en je hebt gezag en je kan de kinderen vanzelf in bed stoppen zonder te veel zeuren (ok, dat kan ik ook, dat moet ik nu wel toegeven, zo slecht ben ik ook weer niet) en je bent altijd vrolijk en ik... ben dat meisje dat teveel naar je keek en af en toe vergat dat je niet al een goeie vriend van mij bent en heel enthousiast en vrolijk wilde beginnen te doen maar plotseling op de rem moest gaan staan omwille van de muur die nog tussen ons inzat en waarvan ik soms gewoon eventjes vergat dat hij er stond. En remmen moest ik wel.

Want ondanks alles ben ik toch maar liever een beetje voorzichtig. Ik herinner mij nog veel te goed hoe dat meisje van veertien zich dikwijls gevoeld heeft, heel erg alleen en verdrietig, soms gekwetst. Meer niet-zo-goed dan zalig-verliefd. En daar heb ik niet zoveel zin in. Het kan me weinig schelen dat ik mij een beetje fucked-up voel als het Lief Heersbeest mij slackerbitcht, of als er iets misgaat in een 'levend' liefdesleven. Dat mag. Dat is sociaal aanvaard. Maar ik weiger terug te gaan in de tijd en mij slecht te voelen over dingen die niet eens mogelijk zijn. En daarom zou het wel tof zijn als ik jou nog een paar keer meer zag, TV. Misschien word je dan wel een soort van vriend, eerst, zoals een paar van de andere animatoren en een paar docenten soort van vrienden zijn geworden gedurende het kamp. En misschien als we elkaar allemaal nog wat meer zien en ik niet de hele dag begraven in mijn boeken lig, misschien gaat het soort van dan weg en komt het nog eens tot vrienden, ooit. Misschien. Wie weet. Herexamens zijn slecht voor het leven. Ze zorgen voor geen leven. Maar dit tussendoor. Terug naar de soort van vrienden, of de vrienden. Als dat er is, dat vrienden-zijn, dan pas mag het druppeltje gevoel dat ergens onder mijn vel zwemt en dat ik voorlopig nog heb vastgebonden met rood-wit afspanningslint in een uithoek van mijn buik, dan pas mag het los. En dan pas wil ik denken en voelen en zien waar we uitkomen. Nu mag ik alleen nog maar kijken.

Knip-oogje,

23:15 Gepost door Sneeuwwitje | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

01-08-07

Goeie reis, Zussie!

 

Jaja, je moet het maar doen... zelf op kamp zijn en iemand die vandaag vertrekt toch een goeie reis kunnen toewensen. Leve de plan-mode van de blogs, want dankzij deze functie kan ik mijn Zussie nu nog een laatste virtuele knuffel geven voordat ze met haar Rietzwijn bijna twee weken met de rugzak Noorwegen in verdwijnt.

Geniet ervan, maak veel foto's, braaf zijn hoeft niet per se, veel toffe herinneringen toegewenst! En... voorzichtig zijn en heelhuids terugkomen zou ook tof zijn!

Heel veel lievs,

12:30 Gepost door Sneeuwwitje | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |