30-07-07

Lieve vriendjes,

 

Daar ga ik weer, morgen vertrek ik alweer. Ik ben nog nooit zo vaak van het speelplein weg geweest in een zomer. Vreselijk vind ik dat, eigenlijk, want ik haat het om mensen en dingen te moeten missen. Maar telkens ik daar dan ben weet ik ook wel dat ik ook dat nooit had willen missen. Ik heb dus nu alweer weinig zin om te vertrekken, zeker niet omdat ik min of meer op blok-kamp ga. Overdag leren, 's avonds spelletje spelen en snoep- en drankkraampje openhouden. Eigenlijk allemaal perfect, want ik heb er geen internet om door afgeleid te worden, ik ben vér weg van alle speelpleinactiviteiten die mij van mijn werk houden, ik moet dus effectief wel leren. En 's avonds krijg ik ontspanning, zonder dat mama erover kan jammeren. En bovendien, nog een extra pluspunt, hier thuis zijn ze alweer aan één of andere gigaschoonmaak begonnen, en al die drukte gaat (behalve vandaag dan) lekker aan mij voorbij. Ik kijk er dus best wel naar uit, naar mijn blok-kamp. Maar toch zal het in het begin vast weer aftellen worden tot ik weer terug in mijn eigen omgeving ben, met mijn eigenste vriendjes.

Niet te veel leuke dingen doen, terwijl ik weg ben, en ook niet te veel serieuze veranderingen in het leven doorvoeren (koppels, stay as you are en niet-koppels, wacht tot ik terug ben om koppels te worden) anders kan ik niet meer volgen. Zorg goed voor jullie zelf, hou me op de hoogte van de interessante dingen en ... tot binnen tien dagen!

 

11:57 Gepost door Sneeuwwitje | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

23-07-07

Lieve Safarirangers,

 

Het was ongelooflijk tof op vakantie, en ik ga jullie allemaal missen! Van de grootste giraf-met-de-slappe-nek tot het kleinste kookploegkind, van het lawaaierigste ieuw-vettig-meisje tot de stilste jeansvestjongen, van de snelste Ronde-van-Frankrijk-winnaar tot de traagste dierenkijkster, van de enthousiastste kiwi tot de lastigste tegenstribbelaar. Het was gewoon een supervakantie, met zeeptwisters en smokkelspelen, safaribussen en machines bouwen, bosspelen en marshmallows, en nog zoveel, zoveel meer...

Bedankt aan Veggie, Sissie, Guy, Tigerene, Pinky en Backy voor de toffe dagen, bedankt aan de kookmama's voor de vijf beste maaltijden per dag ever, en zeker ook bedankt aan alle kindjes voor hun enthousiasme, hun plezier en hun decibeltergende stemmetjes!

Ieuw! Vettig!

20:30 Gepost door Sneeuwwitje | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

14-07-07

Lieve vriendjes allemaal,

 

Ik ga jullie een weekje verlaten. Wie mij de laatste drie dagen gezien heeft weet hoeveel zin ik daarin heb, maar wie weet valt het toch nog allemaal wel mee... Ik ga jullie in elk geval keihard missen. Ik ben er eentje met die vervelende heimweeziekte, en het is maar goed dat Elsje meegaat zodat er toch iemand van jullie in de buurt is als ik alles en iedereen te hard ga missen!

Ik wou dat ik deze week op het speelplein kon zijn, want ik heb zoveel zin in waterspelletjes! En in een safarispel, en in een tochtje. Ik wil heel graag weten wat voor moni-activiteit Spruitje en het Lief Heersbeest hebben bekokstoofd, ik kan het daar gewoon niet missen. De kindjes niet, mijn vriendjes niet,...

Eigenlijk... wil ik écht niet weg. En zeker niet na die stomme ruzie met het Lief Heersbeest. Ik weet dat het niet mijn fout was maar de zijne, ik weet dat hij het niet zo zwaar opneemt en het waarschijnlijk al vergeten is, ik weet dat ik op mijn strepen zou moeten blijven staan, ik weet dat allemaal best wel. Maar ik weet ook dat er al sinds gisterenmorgen een grote prop in mijn buik zit en dat ik die er liefst van al uit zou willen hebben... Als hij nou maar gewoon één berichtje stuurde dat alles in orde is, dan gaat die prop vanzelf weer weg. Maar ik weet ook wel dat ie dat niet gaat doen. Denkt ie niet aan. Ofwel is hij toch nog boos. En bovendien, zo belangrijk ben ik toch niet voor hem.

Dan maar mét de prop vertrekken, binnen twee uurtjes. Dat de tijd maar niet zo snel gaat. En daarna héél snel. Zodat ik snel weer thuis ben, en mij hopelijk zo hard geamuseerd heb dat ik weer stof voor duizend avonturen heb!

Tot binnen een weekje!

14:59 Gepost door Sneeuwwitje | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

11-07-07

Lief Heersbeest,

 

Waaromwaaromwaaromwaaro-hom...? Slackerbitched again... but why does that feel so damn good?

 

20:17 Gepost door Sneeuwwitje | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

08-07-07

Beste medewerkers van de UGC cinema,

 

Ooit al eens gehoord van mensen die per se willen blijven zitten tot het einde van de aftiteling? Blijkbaar niet. Nee, eigenlijk wilden we niet weggaan. Zou u het leuk vinden als u helemaal op het einde van die aftiteling stond en niemand dat wist omdat niemand bleef zitten? Nee toch? Wil u nooit weten wie de muziek voor de film heeft geschreven of hoe een liedje dat in de film voorkomt heet? Dan zal u toch ook wel tot op het einde moeten wachten? Of wil u niet soms weten welke acteurs de stemmen voor de Vlaamse versie van een film hebben ingesproken? En u heeft vast ook nog nooit gehoord van de gewoonte van sommige filmmakers om na de aftiteling nog een stukje film te steken, dat de helft van de mensen dan mist? Mij is altijd geleerd tot helemaal op het einde te blijven. U blijkbaar niet. U heeft kennelijk geen enkele affiniteit met filmkijken, en dan vraag ik mij af wat u dan in uw job aantrekt behalve het zwarte man-in-black-kostuum en de autoriteit om mensen te mogen wegjagen en afblaffen. Laat één ding zeker zijn: o wee als er nog een stukje film achter de aftiteling kwam. Wees er maar zeker van dat u mij dan gratis een nieuw ticket mag schenken om de film dit keer wél tot op het einde te bekijken.

Vriendelijke groeten,

14:31 Gepost door Sneeuwwitje | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

03-07-07

Lieve vechtersbaasjes op het speelplein,

 

Weet je, ik kan het best begrijpen dat het ongelooflijk frustrerend is om opgesloten te zitten in een raamloze bunker waar alles weergalmt, terwijl buiten een hele grasgroene weide, een voetbalveld, een crossberg en een speeltuin op jullie ligt te wachten. Maar het regende, en buiten spelen in de regen is niet zo slim. Krijg je op zijn minst een verkoudheid van, maar misschien ook wel een bronchitis, of zelfs een longontsteking. Ziek worden is het risico, en willen jullie liever in de vakantie een hele dag in bed liggen en de dag verslapen, zo alle fun missen? Nee toch... Ik wil ook veel liever buiten spelen, maar binnen spelen zal voor het moment helaas eventjes moeten. Tot het zonnetje er hopelijk snel weer doorkomt. Ik kan niet beloven dat dat snel gaat gebeuren, maar als we er allemaal in geloven en blijven hopen, dan schijnt ze vast snel!

In de tussentijd, lieve schatjes, willen jullie dan je frustratie niet meer op elkaar uitwerken? Ik heb vandaag meer vechtersbaasjes een time out zien krijgen dan dat er hersencellen in mijn hoofd zitten, en de moni's die normaal dienen om mee te spelen hadden vandaag meer de taak van onze blauwhelmen in het leger: vrede bewaren, conflicten oplossen en vechtende partijen uit elkaar halen. Worden we best moe van... maar onze troepen zijn getraind.

Nu, zou het niet tof zijn als jullie gewoon onze troepen vervoegen en we samen de regen wegvochten in plaats van elkaar bont en blauw te slaan?

Jullie blauwhelm-moni,

21:17 Gepost door Sneeuwwitje | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |