15-06-07

Beste vakantie,

 

Kom je er gauw aan? Niet alleen voor mij en mijn journalistenvriendjes, maar voor iedereen? Ik heb al zóveel zin in leuke dingen doen... en dat kan ik niet alleen!

Ongeduldige groetjes,

15:39 Gepost door Sneeuwwitje | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

07-06-07

Beste Hangmatblokkers,

 

Niet meteen gaan steigeren omdat jij toevallig in een hangmat aan het blokken bent, het kind moet een naam hebben. Dat kind, dat is het soort blokkers die een hele dag niks uitvoeren, de volgende ochtend vrolijk fluitend op hun sandalen het examenlokaal binnenwandelen en met twee vingers in de neus astronomisch hoge punten halen. Die beschrijving is eigenlijk nog niet genuanceerd genoeg. Wat kan het mij schelen dat er mensen zijn die een grotere geheugencapaciteit hebben dan de mijne en minder moeten 'blokken', voor wie de examenperiode eigenlijk alvast het begin van de vakantie is. Het weze ze gegund, al ben ik er misschien wel een beetje jaloers op, ze mogen dat best kunnen van mij. Waar ik dan wel helemaal van over mijn toeren kan raken na een middagje blokken op een veel te warme kamer (en beseffen dat ik het écht nog niet serieus genoeg kan), is van die gelukkige hangmatblokkers die je daar dan nog eens met je neus inwrijven dat het voor hen alvast vakantie is. Die glunderend van trots komen vertellen hoe ze er toch maar weer in geslaagd zijn een subliem examen af te leggen, en hoe ze het zich als beloning voor die geweldige prestatie er dan nu maar een hele middag van hebben genomen. Daar word ik écht kriegel van.

Ik ga niet beweren dat ik de modelstudente ben of een totaal blokbeest. In totaal tegendeel zelfs, aangezien ik de concentratiepanne van een strontvliegje heb en bij élke prikkel afgeleid ben en ook om de vijf minuten weer iets leukers om te doen vind dan met mijn neus in de leerstof zitten. Ik ga niet beweren dat ik de laatste dagen nog nooit met mijn cursus naar mijn bed ben verhuisd en daar een paar uur in slaap ben gevallen, en ik ga ook niet beweren dat ik àlle moeite van de wereld die ik in het blokken van een vak had kúnnen steken er ook daadwerkelijk in héb gestoken. Nee, ik ben eerlijk genoeg om te beseffen dat ik een grote luierik ben. Maar ik ben ook eerlijk genoeg om te beseffen dat, als ik niet goed genoeg geleerd heb, ik het dan ook effectief niet ga kunnen. En daarom probeer ik mezelf met de grootst mogelijke discipline die ik van mezelf kan vragen toch met de aandacht bij de leerstof te houden.

En als er op zo'n moment dan een berichtje vanuit-de-hangmat aankomt, ben ik om uit mijn vel te schieten en tegelijk uit mijn dàk te gaan. Ik weet ook wel dat het niet de bedoeling is om mij er met mijn neus in te drukken dat bij anderen alles vanzelf gaat zonder zich er ooit zorgen over te moeten maken dat het wel eens fout zou kunnen lopen. Ik kom níet vanzelf op mijn pootjes terecht. Als ik er dan door ben, na een tweede zit, of misschien hopelijk ooit eens in eerste zit, dan ben ik ontzettend tevreden en trots op mezelf, omdat ik weet dat ik het aan mijn eigen inzet te danken heb. Ik apprecieer het van mezelf, dat ik het na drie keer een eerste jaar toch tot in het tweede heb kunnen schoppen. En ik zal het zeker ook appreciëren als ik tot in het derde geraak, en als ik op een keertje afstudeer. Maar dat is nog niet voor nu. Nú zit ik er middenin, in die examenjungle. En nu apprecieer ik dan ook geen berichtjes vanuit de hangmat, die laten weten hoe goed het zoals gewoonlijk weer allemaal gegaan is bij hen. Het zou veel toffer zijn als ze voor één keer eens stuurden hoe ze een hele dag hebben zitten zwoegen en moeite doen, en verdiend geslaagd zijn.

Het stoomwolkje dat vanonder die stapel papieren daar uitkomt,

20:40 Gepost door Sneeuwwitje | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |