14-05-07

Lieve Scriptieschrijvertjes,

 

Laatste loodjes en naderende deadlines: het zijn twee begrippen die je 's nachts hardop kan dromen, twee puzzelstukjes die niet in elkaar passen, maar die toch om één of andere bizarre reden onlosmakelijk met pattex met elkaar zijn verbonden. En ze zijn er... de maand van de deadline is aangebroken, de laatste loodjes beginnen te wegen. Ik heb geen eindwerk. Nog niet. Maar al zal het maar een schrale troost zijn, ik heb elk jaar op zijn minst twee grote deadlines met laatste loodjes, en dan heb ik het nog niet over alle andere deadlines waarmee ze naar mijn hoofd gooien. Nu is het enige verschil dat ik voor dat lelijke woord gekozen heb, en jullie niet. Maar geen zorgen: ik kan er nooit meer aan ontsnappen, jullie zullen er binnen enkele laatste loodjes voor eeuwig van verlost zijn.

Lief Zussie, nog maar heel even en de bomen die je ziet zijn niet meer om op te schrijven. Nog maar heel even en je kan gewoon mensen met hersenletsels helpen te revalideren, zonder dat je lettertje per lettertje moet opschrijven wat voor letsels er precies zijn en wat voor schalen en behandelingen er allemaal zijn. Nog maar heel even, en de vrees om er zelf een niet-aangeboren hersenletsel aan over te houden is weer helemaal weg!

Lieve Pretty Nurse, trek het je maar niet aan dat je begeleiding alweer zegt dat je tekst vol fouten staat. Ik denk, dat ze zelf niet kan schrijven. Of vergeten is hoe het moet, nadat ze al jaren geen scriptie meer heeft moeten schrijven. Maak je maar geen zorgen. Straks kan jij gewoon weer babbeltjes slaan met de oudjes, zonder je zorgen te hoeven maken over dt-fouten of zinsconstructies. Met hen praten en hen helpen niet te vallen is vast veel zinvoller dan erover schrijven...

Lieve Grote Els, daar zit je dan tussen al je waanzinnige schrijvers en waanzinnige boeken. Je zou er voor minder zelf waanzinnig van worden... Gelukkig ben jij waanzinnig goed, en waanzinnig fantastisch! Als je er tussen de lijnen door nog even in slaagt mij door mijn examen Duits te helpen, dan kan jij werkelijk alles! Waanzinnig veel succes!

Lief Elsje, het zit er bijna op. Je laatste middelbaar jaar, en ook je eindwerk. Volgens mij gaat het er geweldig uitzien, die hele geschiedenis van De Morgen. Nog eventjes doorbijten, nog eventjes doorschrijven, en dan heb je de beste en langste vakantie van je hele leven! Ik blijf voor je duimen, ik blijf voor je klaarstaan!

Lief Kaatje Piraatje, ook voor jou nog even de tandjes op elkaar! Maar niet te hard... want dan komen er problemen van... Problemen die jij straks allemaal kan oplossen, net zo goed als je het mijne hebt opgelost. Reken maar dat jij de beste tandarts van de wereld gaat worden. Nu alleen die scriptie nog... maar die kan je gerust doorspoelen met rum. Tenzij... Why's the rum always gone?

Lieve Veers, bijna heb je ze doorgrond, die wierdingetjes van op Antarctica. Ze zien er allemaal heel mooi uit, en dat zal jouw scriptie vast ook. Het is een heel koud onderwerp, maar ik ben er zeker van dat iedereen er warm van wordt. En wie weet, kan je hierna die wierdingetjes ooit wel eens echt gaan bekijken...

Lief Inge-Conijntje, voor jou is de deadline een beetje opgeschoven. Voor jou is er nu meer tijd voor jou, meer tijd om even uit te rusten en dan met verse moed weer opnieuw te beginnen. En je zal zien, dan zal het vanzelf goed gaan!

Liev Dansertje, tot slot... ook jij bent een scriptieschrijvertje geworden. Tussen al het dansen en lesgeven door. Omdat je een diploma wil hebben voor als de dansdroom instort. Volgens mij gaat dat niet gebeuren. Dat diploma, dat komt er. Die scriptie, die zal je wel lukken. Je hebt mij superpunten bezorgd door dat bijna-perfecte interview, dan moet een scriptie toch helemaal geen probleem meer zijn? En als het dat wel is... dan sta ik nog altijd bij je in het krijt, en wil ik je er gerust mee komen helpen. Wie weet kan ik er, ja, Sprokenmeisje, een cafédate aan vastplakken. Maar anders is een paar uur naar je kijken al meer dan hemel op aarde genoeg, genoeg om te vergeten dat ook ik met een helse deathline zit... binnen twee dagen...

19:35 Gepost door Sneeuwwitje | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

bedankt voor de aanmoediging!
succes met jouw plannen sneeuwitje!
x

Gepost door: pretty nurse | 29-05-07

De commentaren zijn gesloten.