06-05-07

Sweet Montgomery,

 

Ik weet wel dat je niet bestaat. Toch niet echt. Je bent gewoon een personage uit een film. De film die ik waarschijnlijk al het vaakst gezien heb in mijn leven, zo minstens een keer in de twee maanden. Elke keer weer denk ik, ach, ik ken jou vanbuiten, ik hoef jou niet meer te zien. En elke keer blijf ik weer zitten. En elke keer ontdek ik weer nieuwe dingen. Het enige wat blijft, is dat jij mij elke keer weer raakt. Montgomery MacNeill, de roodharige homojongen uit Fame.

"Never being happy isn't the same as being uhappy. Is it?" Nee, Monty... it isn't... Op dat moment zou ik elke keer weer in de film willen stappen, gewoon door het scherm heen tot in de zaal waar je op dat stoeltje zit. Zou ik onderweg mijn meisjeshuid verloren zijn en in een jongenshuid kruipen. En zou ik jouw hoofd in mijn handen nemen, je aaien en kussen en zeggen dat being happy can start now. Of zoiets. In elk geval het soort gebaar dat Doris doet als Ralph helemaal opgevouwen op de verwarming zit in jouw appartement, en jij hen hun privacy gunt en weggaat. Zie je, dat vind ik... Ik weet niet hoe ik het vind, maar het raakt me elke keer weer. Die blikken van jou, die verdrietige ogen in dat gezicht dat onwillekeurig aan een clowntje doet denken. A sad clown. Eén van die hele mooie dingen die in Fame zitten, als je hem maar vaak genoeg bekijkt en er hard genoeg over nadenkt.

Soms wou ik jou zijn. Niet om het never being happy-gevoel, dat ken ik heus wel. Gewoon. Ik wou dat ik jou was. Die genderissues van mij ook, sinds de eerste keer Fame wilde ik al een homojongen zijn in plaats van mij. Niet maar gewoon een jongen, nee... De jongen die jij bent, die achtergelaten is door zijn moeder en die psychiaters frequenteert om de muizenissen in zijn hoofd weg te halen. De jongen die heimelijk verliefd is op Ralph, de macho Puertoricaan die met je beste vriendin het bed in duikt. Het is film, Sneeuwwitje... film... is niet echt... en toch wou ik soms...

Dat ik in de vensterbank kon gaan zitten, mijn gezicht om de seconde verlicht door de roze neonreclame, en dat ik gitaar kon spelen. En ik zou zingen. "Is it okay if I call you mine? Just for a time, and I will be just fine. If I know that you know that I'm wanting , needing your love... If I ask of you is it all right, if I ask you to hold me tight through a cold, dark night. 'Cause there may be a cloudy day in sight and I need to let you know that I might be needing your love... And what I'm trying to say isn't really new. It's just the things that happen to me when I'm reminded of you. Like when I hear your name, or see a place that you've been, or see a picture of your grin, or pass a house that you've been in at one time or another. It sets off something in me I can't explain, and I can't wait to see you again. And what I'm trying to say isn't really new, it's just the things that happen to me when I'm reminded of you..."

Love,

20:04 Gepost door Sneeuwwitje | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.