24-03-07

Beste Felix Van Groeningen,

 

Dagen zonder Lief is een geweldige film. Niet alleen omdat het fijn is om elk plekje waar de film zich afspeelt te herkennen en te kunnen plaatsen. Niet alleen omdat de acteurs goed waren, op dat lelijke Antwerps na dan. Dat spreken ze niet, bij ons. Nee, ik vond 'm vooral zo goed omdat ik er bang van werd. Ik was de hele dag al hoogsensitief aan het doen, en plots zat ik daar in de bioscoop en dacht ik: ja... wat als dat ook mijn toekomst is?

Stel dat ik later plots weer op het stationsplein opduik, en toevallig één van mijn 'goeie vrienden van vroeger' tegenkom. Stel dat het Lief Heersbeest getrouwd is met mijn Giechelvriendinnetje en dat ze samen een kindje hebben. Stel dat er eentje van het dak van de Hamelinckxblokken is gesprongen. Stel dat er iemand wanhopig jong probeert te blijven en in het nachtleven op 't Plein is blijven plakken. Stel dat ik het nog steeds niet afgeleerd zal zijn op de verkeerde mensen te vallen en nog steeds niet gelukkig ben... Wat dan?

Misschien denk ik te veel na, en misschien maak ik mij te veel zorgen. Maar iedereen heeft dromen die hij achterna jaagt, en niet iedereen is daarin succesvol. Iedereen mislukt wel eens, maar wat doe je dan als alles mislukt blijkt te zijn en niets is zoals je het had gewild? Eén film. En plots is de toekomst weer heerlijk beangstigend en hopelijk nog veel te ver weg...

12:56 Gepost door Sneeuwwitje | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Ik kan die film maar beter gaan bekijken.

Gepost door: LucV | 24-03-07

De commentaren zijn gesloten.