02-03-07

Lief Heersbeest,

 

Ik las een editorial. Dat lees ik wel vaker, kwestie dat ik er op een dag ook een zal moeten kunnen schrijven, als ik het ooit tot hoofdredacteur schop. Anders dan de hoofdredacteur van een zestal journalistiekstudenten, dan. Dit editorial was echter anders dan anders. Ja, het stak in een tijdschrift waarvoor ik tien euro heb betaald en dat ik zal moeten namaken met mijn eigen naam op de cover. En het was in het Engels, want zulke pareltjes zijn helaas nog niet te vinden in onze eigen taal. Wacht maar tot ik groot ben... of het ooit afleer om af te wijken. Want hoewel dat allemaal heel anders dan anders is, was het niet dat, dat ervoor zorgde dat ik nu een blog over een editorial schrijf. Het deed me wat. De inhoud.

Het gaat over een Zweedse man die Karl-Johan heet en in Londen woont. Hij is verliefd op een meisje, Lynne, maar dat durft hij haar niet te vertellen. En hoewel het van kilometers afstand duidelijk is, heeft zij het ook niet door. Een typisch, oh zo herkenbaar liefdesverhaaltje, zou je denken. Maar dan springen we even over naar een actualiteitsschets over Londen. Er is daar namelijk een graffitikunstenaar aan het werk. Heel bijzonder is dat niet, ware het niet dat hij of zij enkel levensgrote letters achterlaat op de rolluiken van winkels. Dikwijls de eerste letter van de naam van de winkel, maar niet altijd. Al doet dat er weinig toe. Wat er toe doet, is dat de letters overal in Londen zijn opgedoken. Dan gaan we nu terug naar Karl-Johan. Op een avond belt hij Lynne op en vraagt haar of ze mee wil gaan wandelen. Ze zegt ja, en samen trekken ze de stad in. Het lijkt alsof ze al pratend zomaar in het wilde weg wandelen, al heeft Karl-Johan nu en dan wel een stopje ingelast. De eerste stop is voor een rolluik waar een grote I op staat. Vervolgens stopt hij bij een L, dan komt er een O,... Je ziet zelf ook wel welke kant het uitgaat, uiteindelijk vormt zijn wandeling de letters van I LOVE YOU. Jammer genoeg had Lynne het absoluut niet door. Tragisch. Het is in elk geval de prachtigste liefdesverklaring waar ik ooit van heb gehoord.

Ergens lijk ik wel een beetje op Karl-Johan. En jij bent mijn Lynne, Lief Heersbeest. Ik ben degene die stapelverliefd op je is, die alle mogelijke dingen aanricht om het je subtiel duidelijk te maken, waardoor de hele wereld door heeft wat ik voor je voel. De hele wereld, behalve jij dan. Misschien moet ik ook een graffitiwandeling met je maken. Misschien ben jij toch iets opmerkzamer dan Lynne. Maar misschien moet ik dan wel eerst zelf graffitikunstenaar worden en alle rolluiken van winkels in het dorp van letters gaan voorzien...

I Love You...

22:05 Gepost door Sneeuwwitje | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.