23-02-07

Lief Engeltje,

 

Niet meer mijn Engeltje, je bent van iemand anders nu, maar in elk geval blijf je nog steeds een Engeltje. Zo eentje dat op een keer met volle vaart uit de hemel naar beneden is komen vallen, mistrapt op een wolkje misschien, of door een jaloersig engeltje geduwd. Het maakt niet zo veel uit hoe je hier gekomen bent, maar dat je hier bent des te meer.

Hier, dat is hier in de buurt, waar ik je zou kunnen tegenkomen als ik dat wou. Niet ergens aan de andere kant van de wereld. Maar daar ga je straks toch heen, als je morgen op het vliegtuig naar Amerika stapt. Voor een hele maand, wow Engeltje, behalve een heel klein beetje jaloersig ben ik vooral ontzettend trots op je. Je bent afgestudeerd, je ziet er gelukkig uit en je gaat op reis. Je leeft helemaal zelf, en je doet wat je wil doen. Ik weet niet veel anders te zeggen of te doen dan heel erg te glimlachen en ontzettend blij voor je te zijn.

Morgen vertrek je, dus wilde ik nog even ergens een afscheidsbriefje voor je achterlaten. Je zal het wel vinden, waarschijnlijk... je hebt nog even de tijd. Ik ga niet zeggen dat je voorzichtig moet zijn en dat soort dingen, daar zijn anderen voor. Al zou ik het natuurlijk wel appreciëren mocht je in één stuk en ongeschonden terugkomen, daar niet van. Het allerbelangrijkste is dat je je amuseert, dat je heel veel ziet en een massa fijne herinneringen in je herinneringenpakhuis kan opslaan. Belevenissen die je achteraf kan vertellen, doorvertellen en blijven vertellen, aan iedereen die je tegenkomt.

Ik wou dat ik je nog een knuffel had kunnen geven, maar dan was het risico te groot geweest dat ik je in plaats van enkel een goeie reis-wens ook nog een hoop ziektekiemen had meegegeven, en dat zag ik toch maar liever niet gebeuren. Dus moet je het hier maar mee doen, een knuffel op papier. Vergis je maar niet, die kunnen ook lekker hevig zijn. Zo'n hele stevige knuffel wordt het, waarvan het bloed naar je hoofd stijgt omdat ik te hard in je knijp. Per ongeluk. Gewoon blij om je een knuffel te kunnen geven, en dan heel hard te kunnen roepen: Goeie reis, Engeltje! Heel veel plezier! En tot binnen een tijdje!

 

18:23 Gepost door Sneeuwwitje | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.