05-02-07

Dag Dennis,

 

Ik weet niet of deze brief ooit aankomt, want internet reikt volgens mij niet tot in de hemel. Maar God ziet alles, is mij verteld, en daarom reken ik erop dat zij je dan maar vertelt wat ik in deze brief aan jou heb geschreven.

Eigenlijk wilde ik gewoon nog es dag tegen je zeggen. Dat doe ik nog steeds elke morgen. Vorig schooljaar sowieso van zodra ik op school kwam, dan liep ik langs je foto aan de valven en was je nog steeds de eerste die ik goeiemorgen wenste elke dag. Nu is de foto weg, dat begrijp ik wel, ze konden je daar niet eeuwig laten hangen. Nu is mijn goeiemorgenwens vervroegd naar het ogenblik dat ik mijn ogen opentrek en jouw fotootje op mijn tafeltje zie staan.

Het blijft vreemd, ook al is het al een jaar geleden dat je er plots van de ene dag op de andere niet meer was. We zitten in het tweede jaar nu, met nog slechts tien mensen van onze vorige klas. Da's best weinig, ik weet het. Maar we hadden met z'n elven moeten zijn, want als er iemand door kon gaan, dan was jij het wel. Ik snap nog steeds niet hoe de wereld zo oneerlijk in elkaar kan zitten.

Vandaag was het een jaar geleden, en ik weet niet of iemand het zich heeft herinnerd. Niemand praat erover, en dat begrijp ik wel. Ik begrijp ook wel dat niemand precies gaat zitten wachten en aftellen tot de datum. Maar ik heb zo'n neiging om dat in februari wel te doen. Mensen in mijn omgeving hebben dan ook een neiging dood te gaan in februari. Voordat ik kan verjaren moet ik eerst een paar herdenkingsdrempels over.

Soms ben ik bang dat het weer gaat gebeuren. De laatste week was een ramp, iedere keer een leerkracht te lang weg bleef of op een tijdstip in de klas kwam dat ze er niet hoorde sloeg mijn hart een tel over. Ik wil dat niet nog eens, want elk jaar dat we verder gaan zou het harder worden omdat we de anderen steeds beter en beter leren kennen. Dat wil niet zeggen dat het bij jou niet erg was. Het ergste vond ik, toen jij wegviel, dat we je eigenlijk nog helemaal niet goed hadden leren kennen. Die kans had er moeten zijn. Net zoals alle andere duizenden kansen die er nog hadden moeten liggen voor jou.

Ik hoop, dat er nog meer kansen zijn waar ik niks van afweet. Ik hoop dat er iets is, al weet ik niet zeker of ik erin moet geloven. Ik weet wel dat jij dat deed en dat jij er zodoende wel bent. Dat stelt gerust, op één of andere manier. Hoe vreemd dat ook allemaal klinkt... ik denk nog steeds dat je die ene dag ergens bent thuisgekomen. Misschien lag je daar net wel te slapen, en heb ik je met deze brief wakkergefluisterd. Kan je iemand wakkermaken die eeuwig slaapt? Ik weet het niet. In elk geval eindig ik deze brief nu maar, laat ik je verder slapen...

Slaapzacht...

23:57 Gepost door Sneeuwwitje | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.