31-01-07

Hey Mickey, Minnie, Pluto, Goofy, Winnie, Mary Poppins, Knabbel, Babbel, Gepetto, Sherrif, Kapitein Haak, slechterik uit Pocahontas, Vetje, Tinkerbell, Cruella, Timon, Rafiki, Katrien, Stitch, Woody, Teigetje, Donald en alle anderen,

 

Dankjewel voor het fantastische weekend dat jullie mij en mijn drie vriendjes hebben gegeven! Het was gewoonweg magisch!

Vrijdagavond waren we allemaal wel een beetje bezorgd. Omdat we de Thalys tot in Paris Nord hadden besteld en vervolgens tot in Marne-la-Vallée zouden moeten te zien komen. Het lukte ons in elk geval, met dank aan de tuinkruidenrokende kerel in het eindstation, want dankzij onze verkeerde kaartjes hadden we daar anders wel mooi gestaan, zo midden in de nacht. Gelukkig wilde hij ons helpen! Vervolgens ging alles van een leien dakje. We vonden ons hotel, probeerden in te checken maar blijkbaar wilden ze ons daar niet hebben. In plaats daarvan brachten ze ons naar één van de veel duurdere hotels (voor dezelfde prijs): Hotel New York! Ja, jullie hebben ons wel verwend, dat weekend!

De uren die we in het park hebben rondgezworven waren ook ronduit fantastisch. We liepen jullie tegen het lijf, deden attracties en hoefden bijna nergens erg lang te wachten. Sommige dingen konden we zelfs twee keer doen! Ik hou nog altijd heel erg van Peter Pan's Flight en ook wel van de Big Thunder en de Indiana Jones Temple. Hoewel Heidi en ik bij die laatste wel stevig in de stress schoten... zij omdat ze niet zo van overkopgaan houdt, ik omdat ik niet goed wist wat mij te wachten stond. Gelukkig bleek dat stressen absoluut niet nodig was geweest. De volgende twee dagen was ik dus nergens meer bang voor, ook niet voor die twee andere overkopgaande attracties die ik eerder nog nooit had gedaan: de Space Mountain en de Rock 'n Rollercoaster!

Die waren geweldig. Niet zo sprookjesachtig natuurlijk, maar wel prachtig ingekleedt. Zoals alles daar in jullie Disneywereld. Van het kasteel van Doornroosje (te bezichtigen op de zesduizend foto's van de heer 007) tot het kleinste huisje dat bij een attractie hoort: alles is perfect af! Overal klinkt muziek, overal is aan de details gedacht. Je bént gewoon in een sprookjeswereld, en de harde boze buitenwereld bestaat niet meer.

Een beetje jammer vonden we het eerst dat we de Prinsessenparade hadden gemist. Gelukkig konden we wel de parade in de Studio's zien. Die was supergrappig, vooral de chauffeurtjes van de wagens met hun geschminkte wangetjes waren zalig. En jullie natuurlijk, die tot dicht bij ons kwamen om te zwaaien en handjes te schudden. Woody liet zelfs zijn vriendinnetje even staan voor onze Kaat Piraat!

Goed, als ik heel eerlijk ben moet ik wel vertellen dat we een beetje teleurgesteld waren in de Studio's, want behalve de Rock 'n Rollercoaster vielen de attracties een beetje tegen. Gelukkig maakt Disneyland Park zelf dat ruimschoots goed! Nog een minpuntje vinden we wel dat jullie behoorlijk duur eten en drinken verkopen... het leven in Disneyland mag dan wel zalig zijn, het is er ook behoorlijk prijselijk! Nou ja, voor een magisch leventje zonder zorgen zal een prijs betaald moeten worden, dat begrijp ik ook wel...

In elk geval wilde ik jullie graag allemaal een gigantische knuffel geven omdat jullie ons zo'n prins- en prinsesheerlijk weekend hebben bezorgd! En weten jullie, als het toch nog mis mocht lopen met mij en mijn journalistieke carrière, dan kom ik gewoon bij jullie wonen. Ik heb daar toch al een huisje... én een attractie!

Prinsessenkusje,

21:44 Gepost door Sneeuwwitje | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.