21-01-07

Zeer Gemeen personeel van De Wilgard,

 

Normaal gezien hou ik mij redelijk aan het beschermen van de privacy van mensen en zaken die ongewild in mijn brieven opduiken, maar jullie hebben mij en mijn vrienden gisteren zwààr op onze tenen getrapt. Hoewel nee, eerder op ons hart getrapt. Op tenen trappen is meestal het gevolg van lange tenen bij de andere partij en dat doe je bijgevolg ondoordacht, per ongeluk, vooral doordat de andere partij het niet opneemt zoals je verwacht had. Op harten trappen doe je zélf, meestal moedwillig, en in dat geval is de andere partij gewoon zeer onschuldig en niet beducht op een aanval. Je kan uiteraard nog verder gaan en op iemands ziel trappen, maar zover wil ik het ook niet drijven. Wat jullie gisteren hebben gedaan, is op ons hart getrapt. Not cool!

Na onze vergadering in de zeer gezellige bistro van de superaangename mannen van De Route besloten we nog even ergens anders heen te trekken. Onze eerste keuze zat vol, de tweede keuze ook (en daar waren we zelfs niet helemaal van overtuigd dat we er graag heenwilden) dus stelde Elke jullie etablissement voor. Het was nog absoluut niet laat, nog lang geen uur om mensen buiten te kijken, misschien amper half elf. We vonden plaats in de herberg, om het zo te zeggen, en kregen ons drankje. Een stukje kaas was zogenaamd in heel dat restaurantgedoe niet meer te vinden. Nouja... Toen het iets minder druk werd, besloten we met ons zessen van het tafeltje van vier waar we een stoel en een barkruk nota bene bij hadden moeten slepen naar een tafeltje van zes te verhuizen. Waarop één van jullie bijzonder onbeleefd op ons af kwam: "Ja zeg mannekes, da gaat zomaar nie ze, webben die tafel nodig voor klaar te zetten voor morgen."

Goed, dan besloten we maar geen tweede drankje meer te bestellen, en begonnen we te tellen hoeveel we elks moesten betalen. Nog voor we daar helemaal mee klaar waren stond onze ober al naast ons. "Kunnen jullie betalen want mijn dienst zit erop en ik wil mijn kassa afsluiten." Kwestie van ons echt buiten te werken kon dat wel tellen. Wel goed, betaald en vertrokken, zonder goeienavond van onze kant (van jullie zijde wellicht ook niet, maar daar heb ik al niet meer op gelét). Het was ongeveer half twaalf toen de lichten in het van het voorste deel van de taverne achter ons uit werden gedaan. Vinden jullie dat normaal, op een zaterdagavond?

Meer zelfs, vinden jullie het normaal om zes jonge mensen op zo'n manier weg te jagen, terwijl de tafeltjes waaraan veertigers en vijftigers zaten rustig mochten blijven zitten? Uit hun zakken was misschien meer geld te kloppen dan uit de onze, zes geestarme-drank-drinkers? Je reinste discriminatie is dat! Gelukkig konden we onze avond dan toch nog in schoonheid eindigen in het praatcafé, onze eerste keuze, waar een tafeltje vrij gekomen was. Waar we wél vriendelijk behandeld werden, wél een schoteltje gemengd konden krijgen en wél met een vriendelijk "goedenavond" terug buiten zijn gegaan (toen we daar zelf zin in hadden). Neem daar anders eens een voorbeeld aan!

Onvriendelijke groeten,

14:46 Gepost door Sneeuwwitje | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Hé Sneeuwwitje,

Het is toch nog een gezellige avond geworden hé!
Ondanks de pipo's van de wilgard... tsss de seuten ;)

Gepost door: Moi | 21-01-07

De commentaren zijn gesloten.