24-12-06

Lief Heersbeest,

 

Er groeit iets in mij... Ik kan het niet helpen, maar het wordt steeds groter en heviger, ik kan er niet meer omheen. Straks gaat het leven, en ik wil niet dat het een eigen leven gaat leiden. Ik wil het in mijn leven, en als het even kan ook een beetje in dat van jou. En daarom dus de moeilijkste soort brief-van-Sneeuwwitje ooit. Een liefdesbrief-van-Sneeuwwitje.

Er kruipen lieveheersbeestjes onder mijn huid. Ze zitten in mijn bloed, en ik weet niet hoe ze er gekomen zijn. Opeens zaten ze er, ze maakten mij bang en verward, maar na een tijdje raakte ik aan hen gewend en wilde ik ze eigenlijk niet meer kwijt. Het is een fijn gevoel, al die pootjes crawlend in de kleinste adertjes onder je vel. Ze maken je warm... Net als jouw armen om mij heen, die maken mij zó warm dat ik bijna ga vuurwerken van geluk.

Op een dag besloten de lieveheersbeestjes zich in mijn buik te gaan nestelen. Daar raakte ik weer een beetje onzeker van, want ik wist dat ze daar zouden gaan groeien. Ik ben niet zo goed in voelen, eerlijk gezegd... Maar soms kan ik plots alleen maar voor mij uit staren en voelen. Zo'n fijn gevoel, zo eentje van lang geleden, eentje dat ik best wilde houden. En dus luisterde ik niet naar de wijze raad van degenen om mij heen, groef ik voor een keer geen kanaal door mijn huid heen om het gevoel en de lieveheersbeestjes een uitgang aan te bieden. Ik liet ze in mijn buik wonen, liet ze groeien.

Daarom was het ook nogal moeilijk om nee te zeggen, zie je, toen jij op een nachtje bij mij sliep. Misschien was dat beter geweest achteraf gezien, misschien... maar op dat moment hadden de lieveheersbeestjes alles al overgenomen. Ik word bestuurd door zespotige stippelinsecten en ik reageer volledig uit gevoel. Gevoel trouwens, dat ik compleet begraven had en dacht wel nooit meer te gaan voelen. Wat doe jij met mij? Het kan mij niet schelen hoeveel littekentjes er op mijn vel achterblijven, maar doe dat nog een keer... veel keer... laat mij voelen...

Lief Heersbeest, het kan me niets schelen wat de rest van de wereld denkt, het kan me niets schelen of het het domste plan van de wereld is of toch op zijn minst het minst goeie idee dat ik ooit al heb gehad... Wel... hmm... Zal ik nog een paragraafje rond de pot draaien of krijg ik het al meteen gezegd?

Lief, Lief Heersbeest, ik hou van jou. Wil jij ook een beetje van mij houden?

16:45 Gepost door Sneeuwwitje | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Oela, en wie mag de gelukkige dan wel zijn? En waarom zou het een slecht plan zijn volgens diegene rondom je?
Laat je leven toch niet leiden door anderen, leef het zelf.

Gepost door: Jefke | 26-12-06

De commentaren zijn gesloten.