05-12-06

Liefste Sinterklaas,

 

Gelukkig verjaardag! 1736 jaar oud zou u al moeten zijn, ongeveer natuurlijk, want in de tijd dat u geboren bent hadden ze nog niet echt geboorteregisters. Overigens bent u niet eens jàrig morgen, zes december is de verjaardag van uw sterfdatum. Maar dat is misschien niet kindvriendelijk genoeg, en daarom geloven wij al eeuwen dat u cadeautjes uitdeelt op uw verjaardag. Maar omdat uw echte verjaardag niet bekend is, toch maar een gelukkige verjaardag gewenst.

Ik heb al in geen jaren meer een sinterklaasbrief geschreven, laat staan ooit een echte Brief aan Sinterklaas. Dat komt omdat ik ook niet echt meer een kind ben, en mijn ouders het cadeautjesgeven hebben overgenomen zodat u meer tijd zou hebben om de échte kindjes blij te maken. Maar dit jaar heb ik eigenlijk een bijzonder soort verlanglijst, eentje waar mijn ouders mij niet bij zullen kunnen helpen. En omdat u een goedheilig man bent, die bovendien alles weet, dacht ik dat u wellicht wél kon helpen.

In mijn schoentje hoeft er niks te zitten dit jaar, lieve Sint, ik heb alles wat ik nodig heb. Dit jaar wil ik niets voor mij, maar liever iets voor anderen. Zou het mogelijk zijn om voor mijn Giechelvriendinnetje een nieuwe knie te brengen? Ze sukkelt er al zo lang mee, is al enkele keren geopereerd en nog steeds werkt het gewricht niet zoals het zou moeten. Kan u daar voor zorgen, Sint, want ik zou echt graag willen dat ze gauw weer kan rondspringen en huppelen zoals voordien. Verder zou ik ook graag willen dat mijn Mamie zich weer wat beter voelt, want ze wordt er zo stilletjesaan een beetje gek van. Hebt u daar misschien een wonderpilletje voor? Als er een boek bestaat "Goede communicatie, hoe doe ik dat", kan u dat misschien in de schoorsteen van onze school droppen. En misschien kan u een enorme bestelling Volkswagens doen, zodat de grote bazen de fabriek in Vorst toch niet kunnen sluiten? Wil u misschien eens in het oor van het vriendje van mijn Klasvriendinnetje fluisteren dat hij haar moet vragen mee kerst te komen vieren? En, ik weet het, het is bijna onmogelijk, maar misschien kan u wel één dagje de zon laten schijnen in het bijna-heel-de-dag-donkere Finland, want ik zou niet willen dat mijn Zuz daar een beetje depressief zou worden. Maar misschien moet u daarvoor wel samenwerken met de Kerstman, die is in Finland namelijk al gearriveerd. Als laatste zou ik graag willen dat morgenvroeg in elk schoentje, van iedereen, zelfs al hebben ze geen schoentje gezet, een briefje zit met een complimentje. Hoe klein ook, dat is toch een mooi cadeautje? En zo heeft iedereen iets gekregen, iets dat dikwijls veel langer meegaat dan een stuk speelgoed, en ongetwijfeld ook langer dan een chocoladen Zwarte Piet of een Sint van speculaas.

Dag, Sinterklaas! Veel succes vannacht op de daken, ik hoop dat ze niet te glad zullen zijn van de regen, vriezen doet het gelukkig toch nog niet. En laat u al de borreltjes die aan de schoorstenen klaar zullen staan maar smaken. Een mens mag al eens vieren dat hij 1736 jaar oud wordt!

Drie dikke zoenen,

15:58 Gepost door Sneeuwwitje | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Sneeuwwitje... bedankt voor je brief

Gepost door: Sinterklaas | 05-12-06

... Nu kreeg'k u berichtje toch wel veel te laat zeker, ik was al uit de Fnac en de Veldstraat en Gent weg...
Maar volgende week ga ik er zeker om!!!!

Gepost door: Jonas | 08-12-06

De commentaren zijn gesloten.