03-12-06

Dear Brian,

 

Ik had er zo naar uitgekeken, jullie concert dinsdag. Soms ben ik té verwachtingsvol en raak ik teleurgesteld als ik dat doe. Ik kon het niet helpen. Jij bent mijn held, degene die ik zou willen zijn als ik niet mijzelf was geweest. En Placebo is de muziek die mij maakt en raakt. Telkens opnieuw, en dinsdag was alles perfect. Ik had letterlijk willen uiteenspatten van geluk, daar tussen al die mensen in het Sportpaleis. Maar dat kon ik niet doen, want na deze droom die uitkwam was er alvast een nieuwe gegroeid om voor te leven.

Het oorspronkelijke plan was dat mijn concertmaatje en ik je van het podium zouden ontvoeren en je met ons mee zouden nemen, verstopt in haar tas. Dan zou ik je in mijn kast stoppen, zodat ik elke dag naar je kon kijken en luisteren. Ik zou honderden vragen bedenken die ik je wil stellen, want hoewel ik alle interviews heb gelezen heb ik het gevoel steeds minder te weten. Dezelfde vragen krijgen steeds andere antwoorden. Vind je jezelf telkens opnieuw uit of ben je gewoon wispelturig? Hou je ervan journalisten te mindfucken of zeg je maar wat om wat je echt denkt te beschermen? Zoiets zou ik willen weten. De moeilijkste vragen eerst, vragen die je nog nooit hebt gehoord. Ik kon je niet ontvoeren dinsdag, je bleek toch iets te groot om in de tas te passen. Maar in mijn kast is nog plaats, dus ga ik voorlopig maar door met vragen verzinnen. Voor het geval je er toch ooit belandt. Of voor de dag dat mijn nieuwe droom uitkomt en de journalist die ik blijkbaar ga worden je ze in een interview kan stellen. Of allebei tegelijk, natuurlijk, want kasten en interviews zijn erg combineerbaar.

Pure Morning. Een song over twee meisjes, vrouwen, vriendinnen. Waarom heet dat Pure Morning? Omdat het meisjes zoals ik zijn? Meisjes die geen liefde kunnen maken, want dat zeg je niet in het Nederlands, meisjes die geen nieuw leven kunnen maken met z'n twee, meisjes die in plaats daarvan een nieuwe dag maken? Dat dacht ik, vroeger tenminste, dat we dat deden. Zij en ik, maar dat zou ons te ver brengen.

Ik weet niet of wat ik nog meer zou vragen mensen interesseert. Ik wil het gewoon zelf weten. Of je naar je eigen muziek zou luisteren en wat je van de lullige MySpace-commentaren vindt. Brian I love you en Brian marry me. Waarom je Plasticine hebt geschreven, dankje daarvoor, trouwens, en wat je bedoelt met iemand blind maken door weg te gaan. Is dat wat er gebeurt als niemand anders de plaats kan innemen van degene die wegging omdat niemand ooit net hetzelfde kan zijn? En wat heb jij met apen?

Verder zou ik vooral willen weten hoe je er van dichtbij uitziet. Hoe je ruikt, al kan ik me wel iets sigaretachtigs voorstellen. Gewoon, dingen die je zonder het te beseffen van iedereen kan opnemen. Het van-vlees-en-bloed-zijn. En dan zou ik beleefd vragen of je wil zingen, met die voice to make me cry. Ik zou niet weten wat ik het liefste zou willen horen, maar dat zou ik dan vragen als voorlaatste vraag. Sing me your own favourite Placebo song?

En dan zou ik de laatste vraag stellen. Wat zou je er van zeggen als je hier eens bleef wonen, in mijn kast?

With Love,

15:04 Gepost door Sneeuwwitje | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Ik ben al net zo verliefd op/gefascineerd door/geintigreerd door/verslaafd aan Brian Molko als jij, Sneeuwwitje... helaas is het mij ook niet gelukt dichterbij te komen dan die paar meter die ik van het podium afstond... maar we houden hoop! Wellicht dat we op een dag heel veel geluk hebben...

Gepost door: Angel | 15-12-06

De commentaren zijn gesloten.